Kiraz Ağaçlarında
Yaprak Büken (Tırtıl) Zararlısına Karşı
Solucan Gübresi
EkosolFarm Sıvı Solucan Gübresi’nin, özellikle elma, armut, kiraz, ayva, kayısı, badem, erik ve cevizde yapraklara zarar veren YAPRAK BÜKEN (TIRTIL) zararlısını engellediği gözlemlendi.
İzmir Kemalpaşa’da 60 dekar arazide Kiraz yetiştiren çiftçimiz Mehmet Murat Akgün, EkosolFarm Sıvı Solucan Gübresi uygulaması yaptığı bahçesinde traktör giremediği için fotograftaki kiraz ağacının yarısına gübreyi uygulayamamış.
Aynı ağacın EkosolFarm Sıvı Solucan Gübresi kullandığı tarafında herhangi bir zararlanma yokken, kullanmadığı tarafta yaprak büken zararı çok fazla.
Çiftçi: Mehmet Murat Akgün
Yer: Ören/Kemalpaşa/İzmir
Arazi: 60 dekar
Çeşit: Kiraz – Salihli
[supsystic-gallery id=11]
[wds id=”2″]
YAPRAK BÜKENLER (TIRTIL)
Elma yaprak bükeni (Archips rosanus)
Adi yaprak bükücüsü (A. xylosteanus)
Tanımı ve Yaşayışı
• Yaprak büken yetikinlerinin kanat açıklığı 18–22 mm olup, rengi açık zeytin ile kahverengi arasında değişmektedir.
• Yumurtaları önce cam veya su yeşili renkte olup, daha sonra ağaç kabuğu rengini alır ve paket halinde bırakılır. Bir pakette ortalama 60 adet yumurta bulunur.
• Larvanın vücudu sarı-yeşil, koyu yeşil renkte başı ise kahverengi siyah renklidir. Larvalara dokunulduğu zaman salgıladıkları iplikçik ile aşağı doğru sarkarlar.
Zarar Şekli:
Yumurtadan çıkan larvalar yeni sürgünlerin ucunu, gözleri ve çiçeklerin erkek ve dişi organlarını yiyerek zarar yaparlar. Yaprakları ipeksi ağlarla birbirine bağlayıp buket haline getirirler ve tek yaprağı orta damar boyunca puro gibi sararlar.
Zararlı Olduğu Bitkiler
• Elma, armut, kiraz, ayva, kayısı, nar, badem, erik, ceviz, fındık, malta eriği, turunçgil, çalle üzümü, böğürtlen ve ahudududur.
EkosolFarm Sıvı Solucan Gübresi Kiraz Uygulama Sonuçları
Daha Fazlası için tıklayınız:
Kırmızı Kaliforniya Solucanı / Eisenia Foetida
Solucan Gübresi Hakkında Bilgiler
Solucan Gübresi Satışı
EkosolFarm Ürünler
Solucan Gübresi Üretim Ünitesi
Belgelerimiz
Sayın yetkili,
Bahcem de cim var buna nasıl uygulama yapacagım.Katı ve sıvı gubre kullanınca
Erol Bey Merhaba,
EkosolFarm Solucan Gübresi bir çok bölgede çim üretiminde hem katı formda hem de sıvı formda kullanımı yapılmakta. Kullanan müşterilerimiz uygulama sonuçlarından oldukça memnunlar.
Dar alanlarda ve bahçelerde kullanım miktarı olarak; yeni çim uygulamalarında kapak toprağına veya hazır rulo çimlerde; tabana dönüme 75 Kg. EkosolFarm Granül (Katı) Solucan Gübresi gelecek şekilde uygulama yapabilirsiniz.
Ekili alanlarda dönüme 100 Kg. akşam saatlerinde üzerinden serpme şeklinde uygulayıp taban ile buluşması için ve mikroorganizmaları nemli ortamla buluşturmak için uygulama sonrası hemen sulama yapmalısınız.
Geniş alanlarda sıvı gübre ile desteklenmesi koşulu ile dekara 50 kg gelecek şekilde tabana uygulama yapılabilir. Ardından EkosolFarm Sıvı Solucan Gübresi kullanmalısınız.
Dönüme 350 cc. düşecek şekilde varsa spring sulama sisteminden uygulayabilirsiniz. Bu uygulamayı 2 biçimde bir tekrar etmelisiniz.
Elbette katı gübre kalıcı etkilere sahip toprak ıslahında da sıvı gübreye nazaran daha yüksek pozitif etkilere sahiptir.
Ancak katı gübrenin maliyetli olması açısından büyük alanlar için sizlere önerimiz EkosolFarm Sıvı Solucan Gübresi kullanmanızdır.
Dönüme 350 cc. düşecek şekilde varsa spring sulama sisteminden uygulayabilirsiniz. Bu uygulamayı her biçimde bir tekrar etmelisiniz.
Çimlerde gövde kalınlığı, kök gelişimi, renk, tutum avantajları sağlamaktadır. Özellikle mantari hastalık kelliği dediğimiz bölgelerde diğer alanlara nazaran,
2 kat EkosolFarm Sıvı Solucan Gübresi kullanmak sureti ile bu bölgelerdeki hastalıkları da baskılayabilirsiniz.
Ekosol ve EkosolFarm %100 Organik Solucan Gübresi®ne göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz.
Saygılarımızla,
Ekosol Tarım A.Ş. Müşteri Hizmetleri
Ekosol Tarım ve Hayvancılık A.Ş.
Tel : 0236 606 06 10 / 0236 364 15 15
Fax : 0236 364 16 16
http://www.ekosol.com.tr
https://shop.ekosol.com.tr