Solucan Gübresi Nasıl Kullanılır?

EkosolFarm Organik %100 Solucan Gübresi Nasıl Uygulanır?

EkosolFarm Organik %100 Solucan Gübresi ürünümüzü, her türlü tarımsal üretimde, yeni dikimde, açık alan, örtü altı tarım, bahçe ve balkon sebzeciliğinde, meyvelerde, bahçe çiçeklerinizde ve çim alanlarınızda güvenle kullanabilirsiniz.

Unutmamalısınız ki, EkosolFarm Solucan Gübresi sertifikalı Organik bir gübre olduğu için, fazla kullanımdan dolayı bitkiniz herhangi bir zarar görmeyecektir. Az kullanımda ise etkisi azalacaktır.

Solucan Gübresi satın almadan önce dikkat edilmesi gereken hususları Solucan Gübresi Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

Solucan gübresi nasıl kullanılır sorusunun cevabını EkosolFarm Solucan Gübresi satışı yapılan EkosolShop, Trendyol, HepsiBuradaN11 ve Amazon Türkiye  ve Amazon Almanya mağazalarımızda yer alan ürün açıklamalarında detaylı şekilde bulabilirsiniz.

Doğru proseslerle üretilmiş organik solucan gübresi içeriğindeki bitki besin elementleri ve bitkiye faydalı mikroorganizmalar sayesinde hem bitkileri yapraklarından en güçlü şekilde besler aynı zamanda yaprak hastalıkları ve zararlılarına karşı da ciddi direnç kazandırır.

 Solucan gübresi nasıl kullanılır?
Solucan gübresi kullanım zaman, miktar ve şekilleri hobi yetiştiriciliğinde ve profesyonel tarım arazilerinde farklılıklar gösterebilmektedir.

 Aşağıda yer alan tablomuzda EkosolFarm Solucan Gübresi Hobi bitkilerinde nasıl uygulanır, Tarım Arazilerinde nasıl Uygulanır ve AgraGron toprak düzenleyici ürünlerimiz nasıl kullanılır sorularının yanıtlarını bulabilirsiniz.

Ev-Balkon, Bahçe, Hobi Bitkilerinde
EkosolFarm Solucan Gübresi Nasıl Uygulanır?

EkosolFarm %100 Organik Solucan Gübresi iki formda üretilmektedir.

Katı formda EkosolFarm Solucan Gübresi bitkinizin en güçlü şekilde köklerinden beslenmesini sağlarken, aynı zamanda içeriğindeki faydalı mikroorganizmalar sayesinde bitkinizin kök hastalıklarına karşı ciddi direnç sağlamaktadır.

Sıvı formda EkosolFarm Sıvı Solucan Gübresi ise bitkinizin yapraklarından en güçlü şekilde beslenmesini sağlarken, aynı zamanda yaprak hastalıkları ve zararlılarına karşı ciddi direnç kazandırmaktadır.

1. Katı Formda EkosolFarm %100 Solucan Gübresi Nasıl Uygulanır?

Solucan Gübresi KullanımiFide dikimlerinde; kök çukuruna 1 avuç (50 gr) kadar doğrudan bitkinizin kökü ile temas edecek şekilde koyup, fidenizi gübremizin üzerine yerleştirip, etrafını toprakla kapatıp sulamanız yeterlidir.

Eğer fidan dikimi yapacaksanız, kök çukuruna 1,5 kg. koyup, fidanın kökleri gübre ile temas edecek şekilde üzerine yerleştirip, etrafını toprakla kapatarak dikim yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Var olan ekili / dikili saksı bitkilerinizde, saksınızın yüzeyine 1-2 cm kalınlığında gübremizi serperek, içeriğindeki mikroorganizmaların güneşten zarar görmesini engellemek için üzerini ince bir kat toprakla kapatıp, sulamanız yeterlidir.

2. EkosolFarm Sıvı Solucan Gübresi Nasıl Uygulanır?

Sıvı formda üretilen ve katı gübremizin tüm özelliklerine sahip yaprak ve toprak gübresi olarak kullanabileceğiniz, yüksek konsantrasyonlu EkosolFarm Sıvı Organik Solucan Gübresini çiçekli, yapraklı süs bitkileri, sebze-meyve fide, fidanlarında tüm bitkilerinizde güvenle kullanabilirsiniz.
EkosolFarm Sıvı Organik Solucan Gübresi oldukça yüksek konsantrasyona sahip, pekmez, jöle kıvamında bir sıvı gübredir. Uygulama yapılmadan önce mutlaka su ile seyreltilmesi gerekmektedir.
Yapraktan yapılacak uygulamalarda 1/100 oranında su ile seyreltilmesi tavsiye edilmektedir.

Topraktan sulama suyuna yapılacak uygulalarda ise 1/50 oranında su ile seyreltilmesi tavsiye edilmektedir.

Sıvı Gübre Uygulama Miktarı için Ölçü Birimleri

 
ÖlçüSıvı olarak hacmiEşdeğeri
1 su bardağı200 ml2 çay bardağı
1 çay bardağı100 ml10 yemek kaşığı
1 yemek kaşığı10 ml2 tatlı kaşığı
1 tatlı kaşığı5 ml
EkosolFarm 500 ml sıvı solucan gübresi organik gubre
EkosolFarm Sıvı Organik Solucan Gübresi bitkilerinize 2 şekilde uygulanır.

1. Yapraktan (Püskürtme Şeklinde) Uygulama

2. Topraktan Sulama Suyuna Eklenerek Uygulama
 
Bitkilerinizin hem kökten hem de yapraktan doğru şekilde beslenebilmesi için 21 gün ara ile dünüşümlü olarak hem topraktan hem de yapraktan uygulama yapmanız, EkosolFarm Sıvı Organik Solucan Gübresi’nin tüm faydalarını bitkinize sağlar.
 
İlk uygulamayı hem topraktan sulama şeklinde yapıp, hem de yapraktan püskürtme şeklinde yapabilirsiniz.
 
İlk uygulamayı takiben her 21 günde bir kez dönüşümlü olarak uygulama yapmanızı tavsiye ediyoruz.
 
 

A. Yapraktan (Püskürtme Şeklinde) Uygulama

Bitkilerinizin köklerinden beslendiği gibi, yaprak ve gövdesinden de beslenmeye ihtiyacı vardır.
 
Yapraktan uygulayacağınız EkosolFarm Sıvı Organik Solucan Gübresi, bitkinizin ihtiyacı olan besin maddelerini yaprak ve gövdesinde yer alan gözeneklerden almasını sağlar, yaprak büyümesini arttırarak, bitkinin fotosentezi artar. 
 
Aynı zamanda EkosolFarm Sıvı Organik Solucan Gübresi içeriği sayesinde bitkiniz yaprak hastalıkları ve zararlılarına karşı direnç kazanır.
 
Yapraktan Nasıl Uygulama Yapılır?
500 ml Litre suya 5 ml (bir tatlı kaşığı – 2 pompa) EkosolFarm Sıvı Solucan Gübresi’ni ekleyip, iyice çalkaladıktan sonra bitkilerinize yapraktan uygulamanızı tavsiye ediyoruz. 
 
Bu uygulamayı her 21 günde bir tekrarlamanızı tavsiye ederiz. 
 
Bu uygulamaları, bitkiniz çiçekte iken, polenleri ıslatmamak için, çiçeklere uygulama yapmadan tekrarlamaya dikkat etmelisiniz. 
 
Unutmamalısınız ki, EkosolFarm Solucan Gübresi lisanslı ve sertifikalı organik bir gübre olduğu için fazla kullanımda bitkiniz hiç bir zarar görmeyecek, az kullanımda ise etkisi azalacaktır. 
 
AĞAÇLARDA
Su MiktarıEkosolFarm Sıvı Solucan Gübresi Uygulama MiktarıEşdeğeri
500 ml5 ml1 tatlı kaşığı
1 Litre10 ml1 yemek kaşığı
2 Litre20 ml2 yemek kaşığı
16 Litre160 ml1,5 çay bardağı
SEBZELERDE
Su MiktarıEkosolFarm Sıvı Solucan Gübresi Uygulama MiktarıEşdeğeri
500 ml2,5 ml1/2 tatlı kaşığı
1 Litre5 ml1 tatlı kaşığı
2 Litre10 ml1 yemek kaşığı
16 Litre80-100 ml

1 çay bardağı

* Belirtilen değerler ortalama uygulama miktarlarıdır. Bitkinin cinsine, yaşına, sağlık durumuna, iklime ve toprak analizinine göre arttırılabilir.

B. Topraktan (Sulama Şeklinde) Uygulama

EkosolFarm Sıvı Organik Solucan Gübresi’ni topraktan uygulaması, bitkilerinizin köklerinden beslenmesini sağlar, faydalı mikroorganizmalar, faydalı bakteriler, enzimler ve doğal büyüme hormonları sayesinde kök gelişimini hızlandırır, bitkinizin toprakta çözülmeyen mineralleri almasını kolaylaştırarak güçlü ve etkili bir beslenme sağlar. 
 
Aynı zamanda EkosolFarm Sıvı Organik Solucan Gübresi içeriğinde bulunan enzimler sayesinde bitkilerinizin kök hastalıklarına karşı direnci de artacaktır.
 
Ağaçlarda 
Topraktan Uygulama için 20 Litre su içerisine 400 ml (iki çay bardağı), ağaç başı minimum 50 ml gelecek şekilde EkosolFarm Sıvı Organik Solucan Gübresi ekleyip, iyice çalkaladıktan sonra sulama şeklinde bitkilerinize uygulamanız yeterlidir.
Sebzelerde,
Topraktan Uygulama için 20 Litre su içerisine 200 ml (bir su bardağı) gelecek şekilde EkosolFarm Sıvı Organik Solucan Gübresi ekleyip, iyice çalkaladıktan sonra sulama şeklinde bitkilerinize uygulamanız yeterlidir.

EkosolFarm ProTarım Arazilerinde Katı Formda EkosolFarm %100 Solucan Gübresi Nasıl Kullanılır?

Katı formda EkosolFarm Solucan Gübresi, ürünlerimizi yeni dikimlerde kök çukuruna uygulanması, bitkinizin kök gelişimini hızlandıracak, kılcal kök artışı sağlayacak ve kök gelişiminde ihtiyaç duyulan tüm besin maddelerini alarak güçlü köklerle toprağa bağlanmasını sağlayacaktır.

Aynı zamanda bitkinizin kök hastalıklarına karşı da ciddi direnç kazanmasını sağlayacaktır.

Katı formda EkosolFarm Solucan Gübresi ürünlerimiz fide dikiminde kök çukuruna ortalama bir avuç (50 gr.) gelecek şekilde uygulanmaktadır.

Ağaç fidanı dikimlerinde ise fidan yaşına ve boyuna bağlı olarak değişmekle birlikte, fidan başı ortalama 1,5 kg ile 3 kg arasında uygulanmasını tavsiye etmekteyiz.

 Var olan sebze-meyve fidelerinizde kök çevresine ortalama 100 gr, 

Yetişkin ağaçlarınızda ise Gölge Çapı = kg ölçüsüne göre hesaplanarak uygulanmaktadır. 

WhatsApp butonu aracılığıyla ya da 0 236 606 06 10 numaralı destek hattımızı arayarak, kullanacağınız bitki çeşidine göre, tavsiye ettiğimiz kullanım detayları konusunda, uzman ziraat mühendislerimiz memnuniyetle gerekli bilgilendirmeleri yapacaklardır.

EkosolFarm Solucan Gübresi Kullanım Zaman, Şekil ve Miktarları Katı (Toz) Form

ÜRÜNKULLANIM DOZUUYGULAMA ŞEKLİ
Buğday / Arpa / Yulaf / Çavdar 150-200 Kg/DekarEkim öncesi
Muz / Kivi3-4 Kg/AğaçYaprak iz düşümüne, kök bölgesine, İlkbahar-Sonbaharda uygulanır.
Havuç / Turp / Pancar / Şalgam / Kereviz60-80 Kg/DekarEkim öncesi toprak altına veya ekim sonrası sıra arasına uygulanır .
Sarımsak / Soğan 50- 60 Kg/dekarEkim öncesi toprak altına veya ekim sonrası sıra arasına uygulanır .
Börülce / Fasülye / Barbunya50-80 Kg/DekarEkim öncesi toprak altına veya ekim sonrası sıra arasına uygulanır .
Bezelye / Bakla 50-80 Kg/DekarEkim öncesi toprak altına serpilerek uygulanır .
Semizotu/Maydanoz/Roka/Tere/Nane / Dereotu / Ispanak / Pazı 30-50 Kg/DekarEkim öncesi toprak altına serpilerek uygulanır .
Kereviz (Sap) / Enginar50-75 Kg/DekarDikim öncesi toprak altına veya dikim sonrası sıra arasına uygulanır .
Lahana /Marul / Pırasa45-60 Kg/DekarDikim öncesi toprak altına veya dikim sonrası sıra arasına uygulanır .
Balkabağı / Kavun / Karpuz60-80 Kg/DekarDikim öncesi toprak altına veya dikim sonrası sıra arasına uygulanır .
Bamya 45-60 Kg/DekarDikim öncesi toprak altına veya dikim sonrası sıra arasına uygulanır .
Patlıcan / Kabak / Salatalık /Hıyar 50-75 Kg/DekarDikim öncesi toprak altına veya dikim sonrası sıra arasına uygulanır .
Domates / Biber (Dolmalık, Sivri, Salçalık)50-75 Kg/DekarDikim öncesi toprak altına veya dikim sonrası sıra arasına uygulanır .
Muz / Kivi (Fidan)1-2 Kg/FidanDikim esnasında fidan çukuruna, genç fidanlarda yaprak iz düşümüne İlkbahar uygulanır.
Dut / İncir / Nar3-4 Kg/AğaçYaprak iz düşümüne, kök bölgesine, İlkbahar-Sonbaharda uygulanır.
Dut / İncir / Nar (Fidan)1,5-2 Kg/FidanDikim esnasında fidan çukuruna, genç fidanlarda yaprak iz düşümüne İlkbahar uygulanır.
Çilek125-175 Kg/DekarDikim Öncesi Toprak hazırlığında
Çilek75-100 gr/fideDikim Öncesi Kök çukuruna
Bağlarlarda (Büyük Asma)3-4 Kg/AsmaErken İlkbahar
Bağlarlarda (Küçük Asma) 2-3 Kg/AsmaErken İlkbahar
Bağlarlarda (Fidan) 1-2 Kg /AsmaErken İlkbahar
Bağlarlarda (Yeni Dikim) 1,5 Kg/AsmaErken İlkbahar
Antep Fıstığı / Badem/Ceviz/Fındık (Büyük Ağaç 3-4 Kg/AğaçYaprak iz düşümüne, kök bölgesine, İlkbahar-Sonbaharda uygulanır.
Antep Fıstığı / Badem/Ceviz/Fındık (Küçük Ağaç) 2-3 Kg/AğaçYaprak iz düşümüne, kök bölgesine, İlkbahar-Sonbaharda uygulanır.
Antep Fıstığı/Badem / Ceviz / Fındık (Fidan)1-2 Kg /AğaçGenç fidanlarda yaprak iz düşümüne İlkbahar ve Sonbaharda uygulanır.
Antep Fıstığı / Badem / Ceviz / Fındık (Yeni Dikim Fidan)1,5 Kg/AğaçDikim esnasında fidan çukuruna
Portakal / Mandalina/Limon / Greyfurt (Büyük Ağaç)3-4 Kg/AğaçYaprak iz düşümüne, kök bölgesine, İlkbahar-Sonbaharda uygulanır.
Portakal / Mandalina / Limon / Greyfurt (Küçük Ağaç)2-3 Kg/AğaçYaprak iz düşümüne, kök bölgesine, İlkbahar-Sonbaharda uygulanır.
Portakal / Mandalina / Limon / Greyfurt ( Fidan)1-2 Kg /AğaçGenç fidanlarda yaprak iz düşümüne İlkbahar ve Sonbaharda uygulanır.
Portakal / Mandalina / Limon / Greyfurt (Yeni Dikim Fidan)1,5 Kg/AğaçDikim esnasında fidan çukuruna
İğde / Zerdali 2-3 Kg/AğaçYaprak iz düşümüne, kök bölgesine, İlkbahar-Sonbaharda uygulanır.
Zeytin (Büyük Ağaç)3-4 Kg/AğaçYaprak iz düşümüne, kök bölgesine, İlkbahar-Sonbaharda uygulanır.
Zeytin (Küçük Ağaç)2-3 Kg/AğaçYaprak iz düşümüne, kök bölgesine, İlkbahar-Sonbaharda uygulanır.
Zeytin (Fidan)1-2 Kg /AğaçGenç fidanlarda yaprak iz düşümüne İlkbahar ve Sonbaharda uygulanır.
Zeytin (Yeni Dikim)1,5 Kg /AğaçDikim esnasında fidan çukuruna
Erik / Vişne / Kiraz / Şeftali / Kayısı/Nektarin (Büyük Ağaç)3-4 Kg/AğaçYaprak iz düşümüne, kök bölgesine, İlkbahar-Sonbaharda uygulanır.
Erik / Vişne / Kiraz / Şeftali / Kayısı/Nektarin (Küçük Ağaç)2-3 Kg/AğaçYaprak iz düşümüne, kök bölgesine, İlkbahar-Sonbaharda uygulanır.
Erik / Vişne / Kiraz / Şeftali / Kayısı/Nektarin ( Fidan)1-2 Kg /AğaçGenç fidanlarda yaprak iz düşümüne İlkbahar ve Sonbaharda uygulanır.
Erik / Vişne / Kiraz / Şeftali / Kayısı/Nektarin ( Yeni Dikim)1,5 Kg/AğaçDikim esnasında fidan çukuruna
Elma /Armut / Ayva / Muşmula /Yeni Dünya (Büyük Ağaç)3-4 Kg/AğaçYaprak iz düşümüne, kök bölgesine, İlkbahar-Sonbaharda uygulanır.
Elma / Armut /Ayva / Muşmula / Yeni Dünya (Küçük Ağaç)2-3 Kg/AğaçYaprak iz düşümüne, kök bölgesine, İlkbahar-Sonbaharda uygulanır.
Elma / Armut / Ayva / Muşmula / Yeni Dünya (Fidan)1-2 Kg /AğaçGenç fidanlarda yaprak iz düşümüne İlkbahar ve Sonbaharda uygulanır.
Elma / Armut / Ayva / Muşmula / Yeni Dünya (Yeni dikim)1,5 Kg/AğaçDikim esnasında fidan çukuruna
Börülce / Bakla 80-100 Kg/DekarDikim öncesi fide çukuruna, toprak hazırlığında veya çapada uygulanır
Fasülye / Bezelye / Barbunya100-125 Kg/DekarDikim öncesi fide çukuruna, toprak hazırlığında veya çapada uygulanır
Semizotu / Maydanoz / Roka / Tere / Nane / Dereotu 50-80 Kg/DekarToprak hazırlığında
Kereviz (Sap)/Enginar120-135 Kg/DekarDikim öncesi fide çukuruna, toprak hazırlığında veya çapada uygulanır
Lahana/Marul/Ispanak/Pazı/Pırasa 90-110 Kg/DekarDikim öncesi fide çukuruna, toprak hazırlığında veya çapada uygulanır
Bamya 90-110 Kg/DekarDikim öncesi fide çukuruna, toprak hazırlığında veya çapada uygulanır
Patlıcan / Kabak / Acur / Hıyar60-80 Kg/DekarDikim öncesi toprak altına veya dikim sonrası sıra arasına uygulanır .
Domates /Biber (Dolmalık,Sivri,Salçalık)60-80 Kg/DekarDikim öncesi toprak altına veya dikim sonrası sıra arasına uygulanır .
MantarYatak Hazırlığında kullanılacak harca %30-40 oranında karıştırılarak uygulanır.
Karnabahar/Brokoli/Kuşkonmaz/Brüksel Lahanası 50-75 Kg/DekarEkim öncesi toprak altına veya ekim sonrası sıra arasına uygulanır .
Patates/Yer Elması60-80 Kg/DekarEkim öncesi toprak altına veya ekim sonrası sıra arasına uygulanır .
Mısır150-200 Kg/DekarEkim öncesi
Bakla/Bezelye /Börülce110-130 Kg/DekarDikim öncesi fide çukuruna, toprak hazırlığında veya çapada uygulanır
Nohut / Fasülye / Mercimek125-145 Kg/DekarDikim öncesi fide çukuruna, toprak hazırlığında veya çapada uygulanır
Tütün130-150 Kg/dekarErken İlkbahar yastıkların hazırlığında
Şeker Pancarı150-200 Kg/DekarSonbaharda toprak hazırlığında veya ilkbaharda dikimde veya çapada
Çay125-150 Kg/DekarYeni dikim Toprak Hazırlığında
Çay1-2 Kg/Kökİlkbaharda
Pamuk125-150 Kg/DekarToprak Hazırlığında serpme veya dikim öncesi
Ayçiçeği 150-200 Kg/DekarEkim Öncesi
Yer fıstığı/Soya150-200 Kg/DekarEkim öncesi
Kesme Çiçekçilikte 125-150 Kg/DekarDikim Öncesi
Çiçekli dış mekan bitkileri 75 -100 gr/m²Erken ilkbahar
Çiçekli iç mekan bitkileri(saksı) 100-125 gr/saksıToprak hazırlığında,İlkbahar
Odunsu bitkiler ve süs çalıları 125-150 gr/m²Erken ilkbahar
Çiçeksiz iç mekan bitkileri /saksı) 75-100 gr/saksıToprak hazırlığında/ İlkbahar
Çim 200-250 Kg/DekarErken ilkbahar,Sonbahar

EkosolFarm Pro LiquidTarım Arazilerinde Sıvı Formda EkosolFarm %100 Solucan Gübresi Nasıl Kullanılır?

 EkosolFarm Sıvı formda Solucan Gübresi, tüm sulama sistemlerinde kullanıma uygun (damlama, holder, pülvarizör vb.) oldukça yüksek konsantrasyona sahip bir üründür. 
 

Tüm uygulamalarda su ile seyreltilmesi gerekmektedir.

Yapraktan ve Topraktan olmak üzere iki şekilde uygulama yapılmasını tavsiye etmekteyiz.

Tarım Arazilerinde EkosolFarm %100 Solucan Gübresi bitki çeşidi ve hasat süresine bağlı olarak değişmekle birlikte, 

  • Yapraktan Uygulamalarda: Ortalama 500 ml/dekar, 
  • Damla sulama sistemlerinde: 1 Litre/dekar 

olarak kullanılmasını tavsiye etmekteyiz. Aşağıda yer alan tabloda, yetiştirdiğiniz ürüne göre uygulama zamanı, miktarı ve uygulama şekilleri konusunda detaylı bilgiler bulunmaktadır.

WhatsApp butonu aracılığıyla ya da 0 236 606 06 10 numaralı destek hattımızı arayarak, kullanacağınız bitki çeşidine göre, tavsiye ettiğimiz kullanım detayları konusunda, uzman ziraat mühendislerimiz memnuniyetle gerekli bilgilendirmeleri yapacaklardır.

EkosolFarm Sıvı Solucan Gübresi Kullanım Zaman, Şekil ve Miktarları

 

ÜrünUygulama ZamanıUygulama ŞekliKullanım Dozu
IspanakFide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
IspanakVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 1 Lt/Dekar
IspanakYaprak ve meyve gelişim döneminde 15-20 gün arayla 3 kez Yapraktan350-400 cc/Dekar
IspanakDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
PazıFide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
PazıVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 1 Lt/Dekar
PazıYaprak ve meyve gelişim döneminde 15-20 gün arayla 3 kez Yapraktan350-400 cc/Dekar
PazıDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
SemizotuFide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
SemizotuVejetatif kök gelişim dönemindeDamla Sulamadan 1 Lt/Dekar
SemizotuYaprak ve meyve gelişim döneminde 15-20 gün arayla 3 kezYapraktan350-400 cc/Dekar
SemizotuDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
MarulFide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
MarulVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 1 Lt/Dekar
MarulYaprak ve meyve gelişim döneminde 15-20 gün arayla 3 kez Yapraktan350-400 cc/Dekar
MarulDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
SalatalarFide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
SalatalarVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 1 Lt/Dekar
SalatalarYaprak ve meyve gelişim döneminde 15-20 gün arayla 3 kez Yapraktan350-400 cc/Dekar
SalatalarDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
Brüksel LahanasıFide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
Brüksel LahanasıVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 1 Lt/Dekar
Brüksel LahanasıYaprak ve meyve gelişim döneminde 15-20 gün arayla 3 kez Yapraktan350-400 cc/Dekar
Brüksel LahanasıDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
EbegümeciFide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
EbegümeciVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 1 Lt/Dekar
EbegümeciYaprak ve meyve gelişim döneminde 15-20 gün arayla 3 kez Yapraktan350-400 cc/Dekar
EbegümeciDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
MaydanozFide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
MaydanozVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 1 Lt/Dekar
MaydanozYaprak ve meyve gelişim döneminde 15-20 gün arayla 3 kez Yapraktan350-400 cc/Dekar
MaydanozDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
RokaFide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
RokaVejetatif kök gelişim dönemindeDamla Sulamadan 1 Lt/Dekar
RokaYaprak ve meyve gelişim döneminde 15-20 gün arayla 3 kezYapraktan350-400 cc/Dekar
RokaDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
TereFide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
TereVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 1 Lt/Dekar
TereYaprak ve meyve gelişim döneminde 15-20 gün arayla 3 kez Yapraktan350-400 cc/Dekar
TereDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
NaneFide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
NaneVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 1 Lt/Dekar
NaneYaprak ve meyve gelişim döneminde 15-20 gün arayla 3 kez Yapraktan350-400 cc/Dekar
NaneDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
DereotuFide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
DereotuVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 1 Lt/Dekar
DereotuYaprak ve meyve gelişim döneminde 15-20 gün arayla 3 kez Yapraktan350-400 cc/Dekar
DereotuDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
HindibaFide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
HindibaVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 1 Lt/Dekar
HindibaYaprak ve meyve gelişim döneminde 15-20 gün arayla 3 kez Yapraktan350-400 cc/Dekar
HindibaDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
KuşkonmazFide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
KuşkonmazVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 1 Lt/Dekar
KuşkonmazYaprak ve meyve gelişim döneminde 15-20 gün arayla 3 kez Yapraktan350-400 cc/Dekar
KuşkonmazDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
RaventFide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
RaventVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 1 Lt/Dekar
RaventYaprak ve meyve gelişim döneminde 15-20 gün arayla 3 kez Yapraktan350-400 cc/Dekar
RaventDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
Yaprak ve Sap KerevizFide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
Yaprak ve Sap KerevizVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 1 Lt/Dekar
Yaprak ve Sap KerevizYaprak ve meyve gelişim döneminde 15-20 gün arayla 3 kez Yapraktan350-400 cc/Dekar
Yaprak ve Sap KerevizDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
EnginarFide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
EnginarVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 1 Lt/Dekar
EnginarYaprak ve meyve gelişim döneminde 15-20 gün arayla 3 kez Yapraktan350-400 cc/Dekar
EnginarDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
KarnabaharFide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
KarnabaharVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 1 Lt/Dekar
KarnabaharYaprak ve meyve gelişim döneminde 15-20 gün arayla 3 kez Yapraktan350-400 cc/Dekar
KarnabaharDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
BrokoliFide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
BrokoliVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 1 Lt/Dekar
BrokoliYaprak ve meyve gelişim döneminde 15-20 gün arayla 3 kez Yapraktan350-400 cc/Dekar
BrokoliDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
Kuru Fasülyeİri tohumlarda 100 kg tohuma Tohum Islama 500 cc
Kuru FasülyeUfak Tohumlarda 100 Kg tohuma Tohum Islama 350 cc
Kuru FasülyeVejetatif kök gelişim dönemindeDamla Sulamadan / Yağmurlamadan1 Lt/Dekar
Kuru FasülyeÇiçeklenmeden önce 1 kez ve 20 gün sonra Yapraktan350-400 cc/Dekar
Kuru FasülyeDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
Bezelyeİri tohumlarda 100 kg tohuma Tohum Islama 500 cc
BezelyeUfak Tohumlarda 100 Kg tohuma Tohum Islama 350 cc
BezelyeVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 1 Lt/Dekar
BezelyeÇiçeklenmeden önce 1 kez ve 20 gün sonra Yapraktan350-400 cc/Dekar
BezelyeDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
Barbunyaİri tohumlarda 100 kg tohuma Tohum Islama 500 cc
BarbunyaUfak Tohumlarda 100 Kg tohuma Tohum Islama 350 cc
BarbunyaVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 1 Lt/Dekar
BarbunyaÇiçeklenmeden önce 1 kez ve 20 gün sonra Yapraktan350-400 cc/Dekar
BarbunyaDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
Baklaİri tohumlarda 100 kg tohuma Tohum Islama 500 cc
BaklaUfak Tohumlarda 100 Kg tohuma Tohum Islama 350 cc
BaklaVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 1 Lt/Dekar
BaklaÇiçeklenmeden önce 1 kez ve 20 gün sonra Yapraktan350-400 cc/Dekar
BaklaDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
Börülceİri tohumlarda 100 kg tohuma Tohum Islama 500 cc
BörülceUfak Tohumlarda 100 Kg tohuma Tohum Islama 350 cc
BörülceVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 1 Lt/Dekar
BörülceÇiçeklenmeden önce 1 kez ve 20 gün sonra Yapraktan350-400 cc/Dekar
BörülceDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
Mercimekİri tohumlarda 100 kg tohuma Tohum Islama 500 cc
MercimekUfak Tohumlarda 100 Kg tohuma Tohum Islama 350 cc
MercimekVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 1 Lt/Dekar
MercimekÇiçeklenmeden önce 1 kez ve 20 gün sonra Yapraktan350-400 cc/Dekar
MercimekDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
Tatlı Mısırİri tohumlarda 100 kg tohuma Tohum Islama 500 cc
Tatlı MısırUfak Tohumlarda 100 Kg tohuma Tohum Islama 350 cc
Tatlı MısırVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 1 Lt/Dekar
Tatlı MısırÇiçeklenmeden önce 1 kez ve 20 gün sonra Yapraktan350-400 cc/Dekar
Tatlı MısırDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
Nohut100 kg tohumaTohum Islama 500 cc
Nohutİlaçlama EsnasındaYapraktan350-400 cc/Dekar
NohutDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
SarımsakVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 350-400 cc/Dekar
SarımsakBitkiler 20-25 cm de iken ve 15 gün ara ile 2 kez Yapraktan350-400 cc/Dekar
SarımsakDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
SoğanVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 350-400 cc/Dekar
SoğanBitkiler 20-25 cm de iken ve 15 gün ara ile 2 kez Yapraktan350-400 cc/Dekar
SoğanDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
PırasaVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 350-400 cc/Dekar
PırasaBitkiler 20-25 cm de iken ve 15 gün ara ile 2 kez Yapraktan350-400 cc/Dekar
PırasaDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
Patatesilk uygulama 4-5 Yaprakta İken (Kök gelişimi için)Damla Sulamadan veya Yağmurlamadan350-400 cc/Dekar
PatatesBitkiler 20-25 cm de iken (Yumru gelişimi için)Yapraktan350-400 cc/Dekar
PatatesBitkiler 35 cm'ye ulaştıktan sonra, 15 gün ara ile 2 kezYapraktan400-450 cc/Dekar
PatatesDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
Yer ElmasıVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 350-400 cc/Dekar
Yer ElmasıBitkiler 20-25 cm de iken ve 15 gün ara ile 2 kez Yapraktan350-400 cc/Dekar
Yer ElmasıDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
HavuçVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 350-400 cc/Dekar
HavuçBitkiler 20-25 cm de iken ve 15 gün ara ile 2 kez Yapraktan350-400 cc/Dekar
HavuçDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
TurpVejetatif kök gelişim dönemindeDamla Sulamadan 350-400 cc/Dekar
TurpBitkiler 20-25 cm de iken ve 15 gün ara ile 2 kez Yapraktan350-400 cc/Dekar
TurpDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
Kırmızı PancarVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 350-400 cc/Dekar
Kırmızı PancarBitkiler 20-25 cm de iken ve 15 gün ara ile 2 kez Yapraktan350-400 cc/Dekar
Kırmızı PancarDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
ŞalgamVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 350-400 cc/Dekar
ŞalgamBitkiler 20-25 cm de iken ve 15 gün ara ile 2 kez Yapraktan350-400 cc/Dekar
ŞalgamDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
Kök KerevizVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 350-400 cc/Dekar
Kök KerevizBitkiler 20-25 cm de iken ve 15 gün ara ile 2 kez Yapraktan350-400 cc/Dekar
ElmaAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
ElmaÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
ElmaMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
ElmaDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
ElmaMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
ArmutAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
ArmutÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
ArmutMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
ArmutMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
ArmutDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
AlıçAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
AlıçÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
AlıçMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
AlıçMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
AlıçDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
MuşmulaAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
MuşmulaÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
MuşmulaMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
MuşmulaMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
MuşmulaDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
ÜvezAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
ÜvezÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
ÜvezMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
ÜvezMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
ÜvezDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
KuşburnuAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
KuşburnuÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
KuşburnuMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
KuşburnuMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
KuşburnuDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
KirazAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
KirazÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
KirazMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
KirazMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
KirazDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
VişneAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
VişneÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
VişneMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
VişneMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
VişneDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
KayısıAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
KayısıÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
KayısıMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
KayısıMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
KayısıDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
ŞeftaliAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
ŞeftaliÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
ŞeftaliMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
ŞeftaliMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
ŞeftaliDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
ErikAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
ErikÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
ErikMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
ErikMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
ErikDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
KızılcıkAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
KızılcıkÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
KızılcıkMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
KızılcıkMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
KızılcıkDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
İğdeAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
İğdeÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
İğdeMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
İğdeMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
İğdeDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
NektarinAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
NektarinÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
NektarinMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
NektarinMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
KestaneMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
NektarinDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
BademAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
BademÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
BademMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
BademMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
BademDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
CevizAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
CevizÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
CevizMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
CevizMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
CevizDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
KestaneAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
KestaneÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
KestaneMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
GreyfurtÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
FındıkAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
FındıkÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
FındıkMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
FındıkMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
FındıkDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
Antep FıstığıAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
Antep FıstığıÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
Antep FıstığıMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
Antep FıstığıMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
Antep FıstığıDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
ÜzümAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
ÜzümÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
ÜzümMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
ÜzümMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
ÜzümDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
KiviAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
KiviÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
KiviMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
KiviMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
KiviDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
DutAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
DutÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
DutMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
DutMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
DutDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
İncirAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
İncirÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
İncirMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
İncirMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
İncirDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
NarAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
NarÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
NarMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
NarDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
NarMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
AhududuÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
AhududuAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
AhududuMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
AhududuMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
AhududuDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
BöğürtlenAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
BöğürtlenÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
GreyfurtMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
GreyfurtMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
GreyfurtDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
MandarinAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
MandarinÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
MandarinMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
GreyfurtAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
MandalinaDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
MandalinaMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
MandalinaMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
MandalinaÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
MandalinaAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
LimonDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
LimonMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
LimonMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
LimonÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
LimonAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
PortakalDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
PortakalMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
PortakalMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
PortakalÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
PortakalAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
ÇilekDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
ÇilekMeyve Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
ÇilekMeyve Tutumunda Çiçekte Yapraktan400-450 cc/Dekar
ÇilekBitki 4-5 Yaprakta ikenDamla Sulamadan 1 Lt/Dekar
ÇilekDikimden 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
BöğürtlenDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
BöğürtlenMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
BöğürtlenMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
LahanalarYaprak ve meyve gelişim döneminde 15-20 gün arayla 3 kez Yapraktan350-400 cc/Dekar
LahanalarVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 1 Lt/Dekar
LahanalarFide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
KarpuzDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
KarpuzMeyveyi büyütme döneminde 2 kezYapraktan 350-400 cc/Dekar
KarpuzÇiçeklenme veya tohura kalkma döneminin ikinci periyodunda 15 gün arayla 2 kezDamla Sulamadan 400-450 cc/Dekar
KarpuzÇiçeklenme veya tohura kalkma döneminde 1 kez Yapraktan 300-350 cc/Dekar
KarpuzVejetatif kök gelişim döneminde 15 gün arayla 3 kezDamla Sulamadan 400-450 cc/Dekar
KarpuzFide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
KavunDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
KavunMeyveyi büyütme döneminde 2 kezYapraktan 350-400 cc/Dekar
KavunÇiçeklenme veya tohura kalkma döneminin ikinci periyodunda 15 gün arayla 2 kezDamla Sulamadan 400-450 cc/Dekar
KavunÇiçeklenme veya tohura kalkma döneminde 1 kez Yapraktan 300-350 cc/Dekar
KavunVejetatif kök gelişim döneminde 15 gün arayla 3 kezDamla Sulamadan 400-450 cc/Dekar
KavunFide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
Çekirdeklik KabakDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
Çekirdeklik KabakMeyveyi büyütme döneminde 2 kezYapraktan 350-400 cc/Dekar
Çekirdeklik KabakÇiçeklenme veya tohura kalkma döneminin ikinci periyodunda 15 gün arayla 2 kezDamla Sulamadan 400-450 cc/Dekar
Çekirdeklik KabakÇiçeklenme veya tohura kalkma döneminde 1 kez Yapraktan 300-350 cc/Dekar
Çekirdeklik KabakVejetatif kök gelişim döneminde 15 gün arayla 3 kezDamla Sulamadan 400-450 cc/Dekar
Çekirdeklik KabakFide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
BalkabağıDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
BalkabağıMeyveyi büyütme döneminde 2 kezYapraktan 350-400 cc/Dekar
BalkabağıÇiçeklenme veya tohura kalkma döneminin ikinci periyodunda 15 gün arayla 2 kezDamla Sulamadan 400-450 cc/Dekar
BalkabağıÇiçeklenme veya tohura kalkma döneminde 1 kez Yapraktan 300-350 cc/Dekar
BalkabağıVejetatif kök gelişim döneminde 15 gün arayla 3 kezDamla Sulamadan 400-450 cc/Dekar
BalkabağıFide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
BamyaDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
BamyaMeyveyi büyütme döneminde 2 kezYapraktan 350-400 cc/Dekar
BamyaÇiçeklenme veya tohura kalkma döneminin ikinci periyodunda 15 gün arayla 2 kezDamla Sulamadan 400-450 cc/Dekar
BamyaÇiçeklenme veya tohura kalkma döneminde 1 kez Yapraktan 300-350 cc/Dekar
BamyaVejetatif kök gelişim döneminde 15 gün arayla 3 kezDamla Sulamadan 400-450 cc/Dekar
BamyaFide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
BörülceDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
BörülceMeyveyi büyütme döneminde 2 kezYapraktan 350-400 cc/Dekar
BörülceÇiçeklenme veya tohura kalkma döneminin ikinci periyodunda 15 gün arayla 2 kezDamla Sulamadan 400-450 cc/Dekar
BörülceÇiçeklenme veya tohura kalkma döneminde 1 kez Yapraktan 300-350 cc/Dekar
BörülceVejetatif kök gelişim döneminde 15 gün arayla 3 kezDamla Sulamadan 400-450 cc/Dekar
BörülceFide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
Taze BaklaDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
Taze BaklaMeyveyi büyütme döneminde 2 kezYapraktan 350-400 cc/Dekar
Taze BaklaÇiçeklenme veya tohura kalkma döneminin ikinci periyodunda 15 gün arayla 2 kezDamla Sulamadan 400-450 cc/Dekar
Taze BaklaÇiçeklenme veya tohura kalkma döneminde 1 kez Yapraktan 300-350 cc/Dekar
Taze BaklaVejetatif kök gelişim döneminde 15 gün arayla 3 kezDamla Sulamadan 400-450 cc/Dekar
Taze BaklaFide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
Taze BezelyeDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
Taze BezelyeMeyveyi büyütme döneminde 2 kezYapraktan 350-400 cc/Dekar
Taze BezelyeÇiçeklenme veya tohura kalkma döneminin ikinci periyodunda 15 gün arayla 2 kezDamla Sulamadan 400-450 cc/Dekar
Taze BezelyeÇiçeklenme veya tohura kalkma döneminde 1 kez Yapraktan 300-350 cc/Dekar
Taze BezelyeVejetatif kök gelişim döneminde 15 gün arayla 3 kezDamla Sulamadan 400-450 cc/Dekar
Taze BezelyeFide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
Taze FasülyeDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
Taze FasülyeMeyveyi büyütme döneminde 2 kezYapraktan 350-400 cc/Dekar
Taze FasülyeÇiçeklenme veya tohura kalkma döneminin ikinci periyodunda 15 gün arayla 2 kezDamla Sulamadan 400-450 cc/Dekar
Taze FasülyeÇiçeklenme veya tohura kalkma döneminde 1 kez Yapraktan 300-350 cc/Dekar
Taze FasülyeVejetatif kök gelişim döneminde 15 gün arayla 3 kezDamla Sulamadan 400-450 cc/Dekar
Taze FasülyeFide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
Acur Damla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
Acur Meyveyi büyütme döneminde 2 kezYapraktan 350-400 cc/Dekar
Acur Çiçeklenme veya tohura kalkma döneminin ikinci periyodunda 15 gün arayla 2 kezDamla Sulamadan 400-450 cc/Dekar
Acur Çiçeklenme veya tohura kalkma döneminde 1 kez Yapraktan 300-350 cc/Dekar
Acur Vejetatif kök gelişim döneminde 15 gün arayla 3 kezDamla Sulamadan 400-450 cc/Dekar
Acur Fide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
HıyarDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
HıyarMeyveyi büyütme döneminde 2 kezYapraktan 350-400 cc/Dekar
HıyarÇiçeklenme veya tohura kalkma döneminin ikinci periyodunda 15 gün arayla 2 kezDamla Sulamadan 400-450 cc/Dekar
HıyarÇiçeklenme veya tohura kalkma döneminde 1 kez Yapraktan 300-350 cc/Dekar
HıyarVejetatif kök gelişim döneminde 15 gün arayla 3 kezDamla Sulamadan 400-450 cc/Dekar
HıyarFide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
KabakDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
KabakMeyveyi büyütme döneminde 2 kezYapraktan 350-400 cc/Dekar
KabakÇiçeklenme veya tohura kalkma döneminin ikinci periyodunda 15 gün arayla 2 kezDamla Sulamadan 400-450 cc/Dekar
KabakÇiçeklenme veya tohura kalkma döneminde 1 kez Yapraktan 300-350 cc/Dekar
KabakVejetatif kök gelişim döneminde 15 gün arayla 3 kezDamla Sulamadan 400-450 cc/Dekar
KabakFide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
Biber (Dolmalık, Sivri, Salçalık)Damla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
Biber (Dolmalık, Sivri, Salçalık)Meyveyi büyütme döneminde 2 kezYapraktan 350-400 cc/Dekar
Biber (Dolmalık, Sivri, Salçalık)Çiçeklenme veya tohura kalkma döneminin ikinci periyodunda 15 gün arayla 2 kezDamla Sulamadan 400-450 cc/Dekar
Biber (Dolmalık, Sivri, Salçalık)Çiçeklenme veya tohura kalkma döneminde 1 kez Yapraktan 300-350 cc/Dekar
Biber (Dolmalık, Sivri, Salçalık)Vejetatif kök gelişim döneminde 15 gün arayla 3 kezDamla Sulamadan 400-450 cc/Dekar
Biber (Dolmalık, Sivri, Salçalık)Fide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
DomatesDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
DomatesMeyveyi büyütme döneminde 2 kezYapraktan 350-400 cc/Dekar
DomatesÇiçeklenme veya tohura kalkma döneminin ikinci periyodunda 15 gün arayla 2 kezDamla Sulamadan 400-450 cc/Dekar
DomatesÇiçeklenme veya tohura kalkma döneminde 1 kez Yapraktan 300-350 cc/Dekar
DomatesVejetatif kök gelişim döneminde 15 gün arayla 3 kezDamla Sulamadan 400-450 cc/Dekar
DomatesFide viyollerini gübreli suya bandırma metoduBandırma 100 Litre suya 1 LT
BİTKİ ÇEŞİDİ UYGULAMA ZAMANIUYGULAMA ŞEKLİKULLANIM DOZU
Çiçekli iç mekan bitkileri(saksı)Her 20 günde 1 kez Saksı toprağına 1 Lt Suya 50cc
Kesme ÇiçekçilikteHer kesimden sonra Yapraktan400-450 cc/Dekar
Kesme ÇiçekçilikteVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 1 Lt/Dekar
ÜçgüllerHer 20 günde 1 kezYapraktan350-400 cc/Dekar
Üçgüllerİlk yaprakların oluştuğu dönemde Yapraktan350-400 cc/Dekar
FiğlerHer 20 günde 1 kezYapraktan350-400 cc/Dekar
Fiğlerİlk yaprakların oluştuğu dönemde Yapraktan350-400 cc/Dekar
BurçakHer 20 günde 1 kezYapraktan350-400 cc/Dekar
Burçakİlk yaprakların oluştuğu dönemde Yapraktan350-400 cc/Dekar
KorungaHer 20 günde 1 kezYapraktan350-400 cc/Dekar
Korungaİlk yaprakların oluştuğu dönemde Yapraktan350-400 cc/Dekar
FiğlerHer 20 günde 1 kezYapraktan350-400 cc/Dekar
Fiğlerİlk yaprakların oluştuğu dönemde Yapraktan350-400 cc/Dekar
YoncaHer 20 günde 1 kezYapraktan350-400 cc/Dekar
Yoncaİlk yaprakların oluştuğu dönemde Yapraktan350-400 cc/Dekar
ÇayHer Sürgünde Yapraktan2Lt/Dekar
Şerbetçi OtuHer 20 günde 1 kezYapraktan350-400 cc/Dekar
Şerbetçi Otuİlk yaprakların oluştuğu dönemde Yapraktan350-400 cc/Dekar
DefneHer 20 günde 1 kezYapraktan350-400 cc/Dekar
Defneİlk yaprakların oluştuğu dönemde Yapraktan350-400 cc/Dekar
KapariHer 20 günde 1 kezYapraktan350-400 cc/Dekar
Kapariİlk yaprakların oluştuğu dönemde Yapraktan350-400 cc/Dekar
SafranHer 20 günde 1 kezYapraktan350-400 cc/Dekar
Safranİlk yaprakların oluştuğu dönemde Yapraktan350-400 cc/Dekar
LavantaHer 20 günde 1 kezYapraktan350-400 cc/Dekar
Lavantaİlk yaprakların oluştuğu dönemde Yapraktan350-400 cc/Dekar
AdaçayıHer 20 günde 1 kezYapraktan350-400 cc/Dekar
Adaçayıİlk yaprakların oluştuğu dönemde Yapraktan350-400 cc/Dekar
KekikHer 20 günde 1 kezYapraktan350-400 cc/Dekar
Kekikİlk yaprakların oluştuğu dönemde Yapraktan350-400 cc/Dekar
KimyonHer 20 günde 1 kezYapraktan350-400 cc/Dekar
Kimyonİlk yaprakların oluştuğu dönemde Yapraktan350-400 cc/Dekar
AnasonHer 20 günde 1 kezYapraktan350-400 cc/Dekar
Anasonİlk yaprakların oluştuğu dönemde Yapraktan350-400 cc/Dekar
Yağ GülüHer 20 günde 1 kezYapraktan350-400 cc/Dekar
Yağ Gülüİlk yaprakların oluştuğu dönemde Yapraktan350-400 cc/Dekar
HaşhaşHer 20 günde 1 kezYapraktan350-400 cc/Dekar
Haşhaşİlk yaprakların oluştuğu dönemde Yapraktan350-400 cc/Dekar
TütünHer kırım arasıYapraktan350-400 cc/Dekar
Tütünİlk Kırım dan hemen sonra Damla Sulamadan 1Lt/Dekar
Tütünİlk kırım öncesi Yapraktan350-400 cc/Dekar
TütünDikim sonrası bitki 8-10 yaprakta Damla Sulamadan 1Lt/Dekar
TütünFide Yataklarına Yapraktan 350-400 cc/Dekar
PamukKök gelişiminde ve başak oluşumunda 1 Lt/dekar damlamadan / 2. çapa ve ilk böcek ilaçlamasında yapraktan 450-500 cc/dekara
Her 20 gün de birYapraktan400-450 cc/Dekar
Bitki 4-5 Yaprakta Yapraktan400-450 cc/Dekar
Ufak Tohumlarda 100 Kg tohuma Tohum Islama 350 cc
Soyaİri tohumlarda 100 kg tohuma Tohum Islama 500 cc
Şeker PancarıHer 20 gün de birYapraktan400-450 cc/Dekar
Şeker PancarıBitki 4-5 Yaprakta Yapraktan400-450 cc/Dekar
Şeker PancarıUfak Tohumlarda 100 Kg tohuma Tohum Islama 350 cc
Şeker Pancarıİri tohumlarda 100 kg tohuma Tohum Islama 500 cc
HibiskusHer 20 gün de birYapraktan400-450 cc/Dekar
HibiskusBitki 4-5 Yaprakta Yapraktan400-450 cc/Dekar
HibiskusUfak Tohumlarda 100 Kg tohuma Tohum Islama 350 cc
Hibiskusİri tohumlarda 100 kg tohuma Tohum Islama 500 cc
RamiHer 20 gün de birYapraktan400-450 cc/Dekar
RamiBitki 4-5 Yaprakta Yapraktan400-450 cc/Dekar
RamiUfak Tohumlarda 100 Kg tohuma Tohum Islama 350 cc
Ramiİri tohumlarda 100 kg tohuma Tohum Islama 500 cc
KapokHer 20 gün de birYapraktan400-450 cc/Dekar
KapokBitki 4-5 Yaprakta Yapraktan400-450 cc/Dekar
KapokUfak Tohumlarda 100 Kg tohuma Tohum Islama 350 cc
Kapokİri tohumlarda 100 kg tohuma Tohum Islama 500 cc
KenevirHer 20 gün de birYapraktan400-450 cc/Dekar
KenevirBitki 4-5 Yaprakta Yapraktan400-450 cc/Dekar
KenevirUfak Tohumlarda 100 Kg tohuma Tohum Islama 350 cc
Kenevirİri tohumlarda 100 kg tohuma Tohum Islama 500 cc
Lif KeteniHer 20 gün de birYapraktan400-450 cc/Dekar
Lif KeteniBitki 4-5 Yaprakta Yapraktan400-450 cc/Dekar
Lif KeteniUfak Tohumlarda 100 Kg tohuma Tohum Islama 350 cc
Lif Keteniİri tohumlarda 100 kg tohuma Tohum Islama 500 cc
Hint YağıHer 20 gün de birYapraktan400-450 cc/Dekar
Hint YağıBitki 4-5 Yaprakta Yapraktan400-450 cc/Dekar
Hint YağıUfak Tohumlarda 100 Kg tohuma Tohum Islama 350 cc
Hint Yağıİri tohumlarda 100 kg tohuma Tohum Islama 500 cc
Yağ KeteniHer 20 gün de birYapraktan400-450 cc/Dekar
Yağ KeteniBitki 4-5 Yaprakta Yapraktan400-450 cc/Dekar
Yağ KeteniUfak Tohumlarda 100 Kg tohuma Tohum Islama 350 cc
Yağ Keteniİri tohumlarda 100 kg tohuma Tohum Islama 500 cc
AspirHer 20 gün de birYapraktan400-450 cc/Dekar
AspirBitki 4-5 Yaprakta Yapraktan400-450 cc/Dekar
AspirUfak Tohumlarda 100 Kg tohuma Tohum Islama 350 cc
Aspirİri tohumlarda 100 kg tohuma Tohum Islama 500 cc
SusamHer 20 gün de birYapraktan400-450 cc/Dekar
SusamBitki 4-5 Yaprakta Yapraktan400-450 cc/Dekar
SusamUfak Tohumlarda 100 Kg tohuma Tohum Islama 350 cc
Susamİri tohumlarda 100 kg tohuma Tohum Islama 500 cc
Yer FıstığıHer 20 gün de birYapraktan400-450 cc/Dekar
Yer FıstığıBitki 4-5 Yaprakta Yapraktan400-450 cc/Dekar
Yer FıstığıUfak Tohumlarda 100 Kg tohuma Tohum Islama 350 cc
Yer Fıstığıİri tohumlarda 100 kg tohuma Tohum Islama 500 cc
KanolaHer 20 gün de birYapraktan400-450 cc/Dekar
KanolaBitki 4-5 Yaprakta Yapraktan400-450 cc/Dekar
KanolaUfak Tohumlarda 100 Kg tohuma Tohum Islama 350 cc
Kanolaİri tohumlarda 100 kg tohuma Tohum Islama 500 cc
SoyaHer 20 gün de birYapraktan400-450 cc/Dekar
SoyaBitki 4-5 Yaprakta Yapraktan400-450 cc/Dekar
SoyaUfak Tohumlarda 100 Kg tohuma Tohum Islama 350 cc
Soyaİri tohumlarda 100 kg tohuma Tohum Islama 500 cc
AyçiçeğiHer 20 gün de birYapraktan400-450 cc/Dekar
AyçiçeğiBitki 4-5 Yaprakta Yapraktan400-450 cc/Dekar
AyçiçeğiUfak Tohumlarda 100 Kg tohuma Tohum Islama 350 cc
Ayçiçeğiİri tohumlarda 100 kg tohuma Tohum Islama 500 cc
ÇeltikMantar İlacı ile beraber her seferinde Yapraktan 400-450 cc/Dekar
Çeltik1 ton tohum için Tohum Islama 5 Lt
MısırMeyve oluşum döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
MısırSapa Kalkma Döneminde Yapraktan350-400 cc/Dekar
MısırKardeşlenme döneminde Yapraktan350-400 cc/Dekar
MısırUfak Tohumlarda 100 Kg tohuma Tohum Islama 350 cc
Mısırİri tohumlarda 100 kg tohuma Tohum Islama 500 cc
DarılarMeyve oluşum döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
DarılarSapa Kalkma Döneminde Yapraktan350-400 cc/Dekar
DarılarKardeşlenme döneminde Yapraktan350-400 cc/Dekar
DarılarUfak Tohumlarda 100 Kg tohuma Tohum Islama 350 cc
Darılarİri tohumlarda 100 kg tohuma Tohum Islama 500 cc
TrikaleMeyve oluşum döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
TrikaleSapa Kalkma Döneminde Yapraktan350-400 cc/Dekar
TrikaleKardeşlenme döneminde Yapraktan350-400 cc/Dekar
TrikaleUfak Tohumlarda 100 Kg tohuma Tohum Islama 350 cc
Trikaleİri tohumlarda 100 kg tohuma Tohum Islama 500 cc
ÇavdarMeyve oluşum döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
ÇavdarSapa Kalkma Döneminde Yapraktan350-400 cc/Dekar
ÇavdarKardeşlenme döneminde Yapraktan350-400 cc/Dekar
ÇavdarUfak Tohumlarda 100 Kg tohuma Tohum Islama 350 cc
Çavdarİri tohumlarda 100 kg tohuma Tohum Islama 500 cc
YulafMeyve oluşum döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
YulafSapa Kalkma Döneminde Yapraktan350-400 cc/Dekar
YulafKardeşlenme döneminde Yapraktan350-400 cc/Dekar
YulafUfak Tohumlarda 100 Kg tohuma Tohum Islama 350 cc
Yulafİri tohumlarda 100 kg tohuma Tohum Islama 500 cc
ArpaMeyve oluşum döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
ArpaSapa Kalkma Döneminde Yapraktan350-400 cc/Dekar
ArpaKardeşlenme döneminde Yapraktan350-400 cc/Dekar
ArpaUfak Tohumlarda 100 Kg tohuma Tohum Islama 350 cc
Arpaİri tohumlarda 100 kg tohuma Tohum Islama 500 cc
BuğdayMeyve oluşum döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
BuğdaySapa Kalkma Döneminde Yapraktan350-400 cc/Dekar
BuğdayKardeşlenme döneminde Yapraktan350-400 cc/Dekar
BuğdayUfak Tohumlarda 100 Kg tohuma Tohum Islama 350 cc
Buğdayİri tohumlarda 100 kg tohuma Tohum Islama 500 cc
MuzMeyve Doluluk Döneminde Yağmurlamadan 500 cc/Dekar
MuzMeyve Oluşum Döneminde Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
MuzKök doğum dönemindeYağmurlamadan 500 cc/Dekar
MuzVejetatif kök gelişim döneminde Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
ZerdaliDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
ZerdaliMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
ZerdaliMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
ZerdaliÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
ZerdaliAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
Yeni DünyaDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
Yeni DünyaMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
Yeni DünyaMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
Yeni DünyaÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
Yeni DünyaAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
Trabzon HurmasıDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
Trabzon HurmasıMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
Trabzon HurmasıMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
Trabzon HurmasıÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
Trabzon HurmasıAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
İncirDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
İncirMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
İncirMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
MandarinMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
MandarinDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
ZeytinAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
ZeytinÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
ZeytinMeyve tutumunda Yapraktan400-450 cc/Dekar
ZeytinMeyve İrileştirme Döneminde Yapraktan400-450 cc/Dekar
ZeytinDamla Sulama yok ise damla sulama için verilen dozlar aynı dönemlerde yapraktan uygulanır
İncirAğaca su yürümesi başladıktan 10 gün sonra Damla Sulamadan 1-1,5 Lt/Dekar
İncirÇiçeklenme döneminde Yapraktan 350-400 cc/Dekar
Çim Her biçimden sonra Yapraktan400-450 cc/Dekar
Fide Yetiştiriciliğinde İlk yaprakların oluştuğu dönemde Yapraktan350-400 cc/Dekar
Fidan YetiştiriciliğindeErken baharda ve her 20 günde bir Damla Sulamadan 2Lt/Dekar

 

AgraGron BioHumagro Hümik Fülvik
Toprak Düzenleyici Bahçe / Tarla / Örtü Altı

Hümik ve fülvik asit esaslı organik madde kaynağıdır.

Üretimde Kullanılan Hammadde: Leonardit

Satın Almak için Tıklayınız: EkosolShop 

AgraGron Humik Fülvik Asit Almanya

Hümik ve fülvik asitler, toprak ve bitkiler için yaşamsal öneme sahip besin maddelerini, vitaminleri ve iz elementleri doğal (organik) formda içeren en mükemmel maddelerdir.

Agra|Gron BioHumagro Hümik Fülvik Asit toprağın kalitesini ve verimliliğini (kimyasal, fiziksel ve biyolojik özelliklerini) iyileştiren “toprak düzenleyici-ıslah edici” özel bir üründür.

 

AgraGron BioHumagro Hümik ve Fülvik Asit;

  • Her tür toprağın, kimyasal ve fiziksel yapısını iyileştirmek, toprağı, organik maddece zenginleştirmek,
  • Her tür bitkinin kök gelişimini hızlandırmak, kuvvetlendirmek için toprağı ıslah etmek, mikroorganizmaların çoğalmasını sağlayacak ortamı hazırlayarak toprakta biyolojik aktiviteyi arttırmak,
  • Toprakta kalan anız ve atığın kısa sürede çözünmesini ve yarayışlı organik madde haline gelmesini sağlamak,
  • Toprak pH’ını düzenlemek,
  • Azot, fosfor, potasyum, demir, çinko, bor, mangan gibi elementlerin bitkiler tarafından kolaylıkla alınmasına yardımcı olmak,
  • Ağır yapılı (killi) topraklarda sert yapıyı çözerek toprağa yumuşak, kolay islenebilir, havadar ve geçirgen bir yapı kazandırmak,
  • Köklerin hareket kabiliyetini ve yayılım alanını artırarak bitkinin topraktan faydalanma hacmini en yüksek düzeye çıkarmak,
  • Hafif yapılı (kumlu) topraklarda, yapıştırıcı özelliği sayesinde kum taneciklerini birbirine bağlayarak kümeleştirmek ve toprağı kıvama getirmek,
  • Böylece hem toprağın su tutma kabiliyetini arttırmak, hem de bitki besin maddelerinin topraktan hızlı kaybını (yıkanarak uzaklaşmasını) önlemek,
  • Toprakta kaymak tabakası oluşumunu engelleyerek çimlenmiş fidelerin engele maruz kalmadan kolaylıkla toprak yüzeyine çıkmasını sağlamak,
  • Kurak şartlarda bitkinin su stresine girmesini önlemek, toprağın rengini koyulaştırarak daha fazla güneş enerjisi emilimini sağlamak,
  • Toprakta alınamaz formda bulunan besin elementlerini bitkinin yararlanabileceği forma dönüştürerek, bitkinin besin maddesi alım kapasitesini yükseltmek amacıyla her tür sulama sistemi ile
  • Hem yapraktan hem damlama sulamadan kullanılabilir özellikte yüksek konsantrasyon ile üretilmiş bir toprak düzenleyicidir.


AgraGron BIOHUMAGRO NASIL KULLANILIR?

1. TOPRAKTAN UYGULAMA

1-1,5 Litre / dekar vejetasyon dönemi boyunca her 15-20 günde 1 uygulanır.

2. YAPRAKTAN UYGULAMA

200 – 250 ml / 100 Litre su ile vejetasyon dönemi boyuna 2-3 haftada 1 kez uygulanır.

3. HİDROFONİK YETİŞTİRİCİLİKTE

150 – 300 ml / 100 Litre besin solüsyonuna vejetasyon dönemi boyunca uygulanır.

AgraGron BioHumagro; MayaGron GmbH Almanya lisansı ile üretilmektedir.

Sıkça Sorulan Sorular

Scroll to Top
WhatsApp WhatsApp